Bereken de wettelijke transitievergoeding

Transitie­vergoedings­tool

Met deze tool kunt u de wettelijke transitievergoeding berekenen. Het gebruik van de tool is geschikt voor situaties waarin volgens de wet een transitievergoeding verschuldigd is. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer de arbeidsovereenkomst is geëindigd op initiatief van de werkgever. Let op: er zijn uitzonderingssituaties. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met de arbeidsrechtspecialisten van Van Doorne. 

Gebruik van de tool

Deze transitievergoedingstool kan zowel door werkgevers als werknemers voor eigen doeleinden gebruikt worden en wordt u kosteloos door Van Doorne aangeboden. De door u ingevulde gegevens zijn noodzakelijk voor de automatische berekening van de transitievergoeding en worden uitsluitend daarvoor gebruikt. Na het genereren van het rapport worden de door u ingevulde gegevens direct verwijderd. Dat gebeurt meteen als opnieuw gestart wordt met invullen, of uiterlijk 1 uur na de laatste activiteit. Indien u de uitkomst zelf wilt bewaren, kunt u de gegevens downloaden.

NB. Indien u deze tool heeft gebruikt voor 1 januari 2024, kan de uitkomst nu verschillen. Per 1 januari 2024 is het maximumbedrag van de transitievergoeding namelijk geïndexeerd en vastgesteld op EUR 94.000 (dit was EUR 89.000).